EMAGASINET

Sök
Stäng denna sökruta.

Tips för att kakla badrummet med en begränsad budget

Plattsättare i Skåne som kan kakel och klinker

Vill du ha några praktiska tips för att hitta billig klinker och kakel till badrummet, med en relativt begränsad budget. Du vill kakla ditt badrum men vill inte spendera en förmögenhet? Har du en inredningsidé men inte vet hur du ska utföra den och vart hittar du billig klinker och kakel. Dessa behöver även fungera bra och sen till alla frågorna med just plattsättning. Vilket flytspackel ska man egentligen välja? Vilket fix och vilken fog, det finns olika typer av klinkerfog och det finns även olika typer av flytspackel.

Hur ska man egentligen välja där och hur ska man göra med det berömda tätskiktet. Med lite ansträngning och några prisvärda kakelplattor kan du enkelt uppnå det utseende du önskar.

Men att utföra detta själv är inte att rekommendera om du inte har rätt kunskaper. Bor du i Skåneregionen så kan du få hjälp av en erfaren plattsättare i Skåne som kan allt om kakel och klinker. Hos exempelvis Klinkerhuset kan du utöver plattsättning få hjälp med att sätta markstenen till husets uteplats eller uppfarten.

Vill du lära dig lite mer om renovering av badrum så kommer här några tips

1. Mät det utrymme som du vill kakla och räkna ut hur många plattor du behöver. Du kan göra detta genom att mäta rummets längd och bredd i fot och sedan multiplicera dessa siffror tillsammans.
2. Nu när du vet hur många kakelplattor du behöver är det dags att välja kakelplatta. Om du arbetar med en begränsad budget rekommenderar vi att du väljer keramiska plattor eller porslinsplattor. Dessa alternativ är både prisvärda och finns i en mängd olika färger och stilar.
3. När du väl har valt din kakelplatta är det dags att börja kakla! Börja med att sprida ut ett lager murbruk på ytan som du ska kakla. Arbeta sedan från den ena sidan av rummet till den andra och börja sätta dina plattor i murbruket. Se till att använda en vattenpass under tiden så att dina kakelplattor är jämna med varandra
4. När alla kakelplattor har satts, låt murbruket torka i minst 24 timmar innan du sätter in fogarna. När murbruket är torrt applicerar du fogmassa mellan varje kakel med hjälp av en gummiflott. Se återigen till att torka bort överflödig fogmassa så att kakelplattorna är jämnt fördelade
5. Med dessa tips är det lätt att kakla badrummet på en budget!
Det behöver inte vara dyrt eller svårt att kakla badrummet. Genom att följa dessa enkla tips kan du enkelt uppnå det utseende du önskar utan att bryta banken!

Mest lästa artiklar