EMAGASINET

Sök
Stäng denna sökruta.

Välj rätt utrustning när du ska backpacka

Bilden visar en person med vandringsryggsäck för backpacking. Hitta rätt sovsäck, liggunderlag och gaskök till backpacking och vandring online.

Att välja rätt utrustning för att backpacka ställer lite krav på vandringsutrustningen. Du vill förmodligen ha en bra vandringsryggsäck samt lagom stort liggunderlag. Du vill gärna ha en sovsäck som inte väger alldeles för mycket och är platsbesparande.

Att backpacka är ett av de bästa sätten att komma ut i naturen eller på en resa och utforska närområdet eller världen i stort. Men det är inte alltid så enkelt som att bara ta på sig vandringsryggsäcken och ge sig ut på vandringsleden.

Det finns några viktiga delar av utrustningen som du måste se till att du har innan du ger dig ut på din resa. Saker som sovsäck, liggunderlag och gaskök.

Dessa kan göra hela skillnaden mellan en obekväm natt i skogen och en god natts sömn. Det är av stor vikt att planera in så att din utrustning till backpackning fungerar bra för ditt kommande backpacking äventyr.

Hur du enkelt väljer rätt sovsäck när du ska backpacka

Det första man tänker på när man tänker på backpacking är förmodligen en sovsäck. En dunsovsäck av god kvalitet håller dig bekväm oavsett vilken temperatur det är ute. Men om du inte vill investera i en dunsovsäck finns det många andra alternativ.

Syntetiskt fyllda sovsäckar är populära på grund av att de är prisvärda och hållbara, men de kan vara för tunga för vissa personer eller inte tillräckligt varma beroende på vilket klimat de används i.

Det är viktigt att undersöka olika typer av vandringsväskor som finns innan du bestämmer dig för vilken som är rätt för dig.

Överväganden om liggunderlag när du ska backpacka

Ett liggunderlag är en viktig del av utrustningen för att skydda din kropp från kalla marktemperaturer. Samtidigt som det ger en dämpning så att du kan sova bekvämt under natten.

Liggunderlag finns i olika tjocklekar och storlekar och kan vara uppblåsbara eller som fyller sig själva med automatik. Allt beroende på personliga preferenser. Men även för olika viktbegränsningar när du ska packa din vandringsryggsäck för backpacking.

Det är också viktigt att ta hänsyn till R-värdet när du väljer kudde; detta värde anger hur väl kudden isolerar mot kalla temperaturer.

Ett högre R-värde innebär bättre isolering mot kalla ytor medan lägre R-värden ger mindre skydd. Men dessa tenderar till att vara lättare och mer kompakta. Vilket även gör dem idealiska för kortare resor eller för dem som har begränsade utrymmesbegränsningar i sin ryggsäck.

Alternativ för gaskök och backpacking

Det är absolut nödvändigt att ha en pålitlig gaskök när man backpackar långa sträckor eller campar över natten långt från civilisationen. Gaskök är lätta men ändå hållbara och gör det möjligt för backpackare att snabbt värma upp mat.

Enklare att beräkna åtgången av gas med ett gaskök för backpacking

Det kan vara för att laga specifika måltider. Det kan även vara för enklare saker som att koka vatten till kaffe eller soppa. Att steka bacon över öppen låga eller äggröra på låg värme.

Utan att behöva oroa sig för att bära runt på tunga bränsleflaskor eller hantera besvärlig insamling av ved under resan. De flesta modeller har justerbara inställningar för flammanpassning. På så sätt kan backpackare enklare kan välja exakt hur mycket värme de behöver under resan.

Nödvändig utrustning för backpacking och längre vandring

Det finns vissa redskap som är nödvändiga om du vill ha en trevlig resa ut i naturen. Från att välja rätt sovsäck baserat på temperaturvärden eller att välja syntetiskt fyllnadsmaterial jämfört med dunmaterial.

Att fatta beslut som dessa är avgörande för att säkerställa din komfort under hela din resa utomhus. Glöm dessutom inte bort saker som liggunderlagskuddar och gaskök som kan ge ytterligare värme. Samtidigt som det ska vara enkelt att förbereda måltider när du backpackar.

Mest lästa artiklar