EMAGASINET

Search
Close this search box.

Vilken slipmaskin ska du välja?

Om du sysslar med träbearbetning vet du att det är viktigt att ha verktyg av hög kvalitet för att få de bästa resultaten. En bra slipmaskin kan till exempel göra hela skillnaden i världen när det gäller att slipa ner ett trästycke jämnt och smidigt. Men med alla olika typer av slipmaskiner på marknaden kan det vara svårt att ta reda på vilken som är rätt för dig.

Bandslipmaskiner är utmärkta för att snabbt ta bort stora mängder material från ett trästycke. De är också bra för att forma och konturera trä samt för att ta bort färg eller lack från en yta. Eftersom de tar bort så mycket material så snabbt kan de dock vara svåra att kontrollera och kan lätt skada ett trästycke om du inte är försiktig.

Nästa steg är en excenterslipmaskin. Orbitalslipmaskiner liknar bandslipmaskinerna i det avseendet att de är bra för att ta bort stora mängder material snabbt. Men excenterslipmaskiner har en cirkulär rörelse som gör dem mycket lättare att kontrollera än bandslipmaskiner.

Hos PK Sanding kommer du hitta precis allt du behöver när det kommer till slip relaterade produkter. I deras stora sortiment hittar du bland annat slipklossar och slipark för att du ska kunna köpa allt du behöver på ett och samma ställe.

Mest lästa artiklar