EMAGASINET

Sök
Stäng denna sökruta.

5 tips för att skapa en mer ergonomisk arbetsplats

Kontorsstolar och ergonomiska stolar för kontorsmiljö

En ergonomisk arbetsplats med bra ergonomisk kontorsstol som exempelvis en sadelstol, eller höj- och sänkbara skrivbord. Detta bör vara en prioritet för alla företagare och arbetsplatser. Genom att göra några enkla förändringar kan du skapa en miljö som inte bara är bekväm för dina anställda utan även ökar produktiviteten.

Här är fem tips för att komma igång med en ergonomisk arbetsplats:

1. Investera i justerbara och ergonomiska stolar

Höj- och sänkbart skrivbord samt en bra ståmatta och välj alltid ett ergonomiskt tangentbord samt ergonomisk mus.
En av de viktigaste sakerna du kan göra för att skapa en ergonomisk arbetsplats är att investera i justerbara och ergonomiska möbler. På så sätt kan varje anställd skräddarsy sin arbetsstation så att den passar den egna kroppstypen och de egna behoven. Justerbara stolar, skrivbord och tangentbord är lätt tillgängliga och relativt prisvärda, så det finns ingen ursäkt för att inte göra investeringen.

2. Uppmuntra de anställda att ta pauser

Ett annat sätt att främja ergonomi på arbetsplatsen är att uppmuntra de anställda att ta pauser under dagen. att sitta eller stå i en och samma position under längre perioder kan leda till obehag och till och med smärta. Genom att uppmuntra de anställda att ta pauser kan du bidra till att minska risken för skador som beror på arbetsposition.

3. Se till att de anställda har tillgång till naturligt ljus.

Förutom obehag kan arbete i svag belysning också leda till ansträngda ögon och huvudvärk. För att undvika detta bör du se till att ditt kontorsutrymme har gott om naturligt ljus. Om möjligt, låt de anställda styra ljusmängden i sin egen arbetsplats med justerbara persienner eller gardiner

4. Främja rätt hållning och arbetsposition

Ett av de bästa sätten att förebygga framtida arbetsskador är att främja rätt ergonomisk hållning. Detta innebär bland många saker att de anställda ska sitta rakt upp med fötterna platt på golvet och axlarna avslappnade. Om det är möjligt kan du ge de anställda ergonomiska hjälpmedel. Exempelvis handledsstöd eller konverterare för ståbord. Dessa kan hjälpa dem att behålla en god hållning under hela dagen.

5. Uppmuntra de anställda att röra på sig

Uppmuntra dina medarbetare att gå runt på kontoret eller arbeta hemifrån några dagar i veckan om det är möjligt. Det är viktigt att folk rör på sig och reser sig upp ur sina stolar var 30:e minut. Det är tyvärr inte möjligt att främja detta hela tiden beroende på olika arbetssituationer. Men om utförs detta bara två gånger i veckan skulle det bara med det kunna minska många av de biverkningar som uppstår av att sitta ner hela dagen.

Det här är bara några enkla tips som du kan använda för att skapa en mer ergonomisk arbetsplats för dina anställda. Genom att göra dessa förändringar kan du bidra till att minska risken för arbetsrelaterade problem och samtidigt öka produktiviteten och arbetsglädjen.

Mest lästa artiklar