EMAGASINET

Search
Close this search box.

Allt du behöver veta om kandelabrar: varför de har blivit så populära

En kandelaber är en typ av belysningsarmatur som har ökat i popularitet under de senaste åren. Men vad är egentligen en kandelaber? Och varför har de blivit så populära? I det här blogginlägget kommer vi att besvara dessa frågor och mer! Vi kommer att ta en titt på kandelaberns historia, samt några av orsakerna till varför de har blivit så populära på sistone. Så om du är nyfiken på denna unika typ av belysningsarmatur, läs vidare!

Kommer ursprungligen från Egypten

Ordet ”kandelabrar” kommer från det latinska ordet för ”ljus” Kandelabrar har funnits i århundraden och var ursprungligen utformade för att rymma flera ljus. Faktum är att den första kända kandelabern användes i det gamla Egypten! Kandelabrar var också populära i det medeltida Europa, där de ofta användes som en symbol för status eller rikedom.

Varför har du blivit så populära?

Så varför har kandelabrar blivit så populära på senare år? Det finns några skäl! Först och främst erbjuder de ett unikt och elegant sätt att lysa upp ett rum. Kandelabrar kan tillverkas av en mängd olika material, bland annat metall, glas och till och med trä. Och eftersom de finns i ett så brett utbud det finns säkert en kandelaber som passar perfekt för ditt hem.

Mångsidig belysning

En annan anledning till kandelabrarens förnyade popularitet är deras mångsidighet. Kandelabrar kan användas som belysningsarmaturer både inomhus och utomhus. De utgör också fantastiska centerpieces för bord och kan till och med hängas på väggar! Oavsett om du letar efter ett unikt sätt att belysa ditt hem eller om du helt enkelt letar efter en vacker inredning är kandelabrar definitivt värda att överväga.

Du hittar ett stort utbud av kandelaber hos Dorre.se.

Mest lästa artiklar