EMAGASINET

Sök
Stäng denna sökruta.

Den ultimata guiden för att välja rätt utrustning för din backpackingresa i sommar

Sommaren är den perfekta tiden för en backpackingresa. Vädret är varmt och soligt och det finns gott om stigar att utforska. Men innan du kan ge dig ut på leden måste du se till att du har rätt utrustning för friluftsliv. I det här blogginlägget kommer vi att diskutera hur du väljer rätt vandringsryggsäck och sovsäck för din nästa backpackingresa. Vi kommer också att ge några tips om hur du kan hålla dig säker och bekväm när du är ute på vandringsleden!

Välj rätt vandringsryggsäck

Vandringsryggsäck finns i alla former och storlekar. De kan vara små och lätta eller stora och skrymmande. Och det finns en mängd olika funktioner att välja mellan, t.ex. höftbälten, axelremmar och regnskydd. Så hur vet du vilken ryggsäck som är rätt för dig?

Här är några saker att tänka på när du väljer vandringsryggsäck:

  • Ryggsäckens storlek. Du vill försäkra dig om att ryggsäcken är tillräckligt stor för att rymma all din utrustning, men inte så stor att den blir besvärlig att bära.
  • Typen av remmar. Vissa ryggsäckar har vadderade axelremmar, medan andra har ramstöd som fördelar vikten jämnare. Fundera över vilken typ av remmar som är mest bekväma för du.
  • Extra funktioner. Vissa ryggsäckar har extra funktioner som regnskydd och vattenblåsor. Om du tror att du kommer att behöva dessa, se till att välja en ryggsäck som har dem.

Välj rätt sovsäck för backpacking

Sovsäckar är en annan viktig utrustning för ryggsäcksresor. Sovsäckar finns i olika former, storlekar och temperaturer. Så hur vet du vilken sovsäck som är rätt för dig? Här är några saker att tänka på:

  • Temperatur i sovsäcken. Du vill försäkra dig om att sovsäcken är klassad för det temperaturområde du ska campa i. Om du inte är säker på vilket temperaturintervall du kan förvänta dig bör du vara försiktig och välja en varmare sovsäck.
  • Sovsäckens form. Sovsäckar finns i två former: mumie och rektangulär. Mumie-sovsäckar är mer formsydda, medan rektangulära sovsäckar är rymligare. Välj den form som är mest bekväm för dig.
  • Storlek på sovsäcken. Du vill försäkra dig om att sovsäcken är tillräckligt stor för att passa dig bekvämt. Tänk dock på att en större sovsäck är tyngre att bära.

Nu när du vet hur du väljer rätt utrustning för din ryggsäcksresa är det dags att ge dig ut på leden! Se till att följa dessa tips för att vara säker och bekväm när du är ute på vandringsleden:

– Drick mycket vatten och ta ofta pauser.

– Använd solskyddsmedel och hattar för att skydda dig mot solen.

– Håll utkik efter vilda djur och ge dem mycket uppmärksamhet .

– Var medveten om din omgivning och vad som händer runt omkring dig.

– Lita på dina instinkter och om något inte känns rätt är det förmodligen inte rätt.

Med rätt utrustning och dessa säkerhetstips kommer du garanterat att ha en fantastisk tid som backpacker i sommar! Lycka till på vandringslederna!

Mest lästa artiklar