EMAGASINET

Search
Close this search box.

BAS-P- och BAS-U-kurser i arbetsmiljö: Vad man kan förvänta sig

BAS-P och BAS-U utbildning i arbetsmiljö är viktiga för alla som arbetar i en farlig eller potentiellt farlig miljö. De ger arbetstagarna de kunskaper och färdigheter som krävs för att utföra sina arbetsuppgifter på ett säkert sätt. I det här blogginlägget kommer vi att diskutera vad du kan förvänta dig att lära dig i dessa kurser.

Vad är BAS-P?

BAS-P-kursen är utformad för arbetstagare som dagligen utsätts för risker. Kursen omfattar en rad ämnen, bland annat brandsäkerhet, kemikaliesäkerhet, elsäkerhet och manuell hantering. Kursen ges under fyra dagar och innehåller både teoretiska och praktiska delar.

Vad är BAS-U?

BAS-U-kursen är utformad för arbetstagare som inte dagligen utsätts för risker. Kursen omfattar en rad ämnen, bland annat brandsäkerhet, kemikaliesäkerhet, elsäkerhet och manuell hantering. Kursen ges under två dagar och innehåller både teoretiska och praktiska delar.

Båda kurserna är viktiga för alla som arbetar i en farlig eller potentiellt farlig miljö. De ger arbetstagarna följande de kunskaper och färdigheter som krävs för att utföra sitt arbete på ett säkert sätt.

Obligatoriska enligt svensk lag

Observera att dessa kurser är obligatoriska för all ny personal som börjar arbeta i en farlig eller potentiellt farlig miljö vid exempelvis en byggarbetsplats. Dessa kurser ger en utmärkt grund för alla som dagligen arbetar i eller i närheten av potentiella risker och lär ut viktiga färdigheter som brandsäkerhet, kemikaliehantering, manuell hantering och elsäkerhet. Boka en kurs på kravkompetens.com.

Mest lästa artiklar