EMAGASINET

Search
Close this search box.

Fördelar med glasräcken jämfört med träräcken

Det är ett populärt val för uteplatser, balkonger och till och med inomhus. Husägare älskar dem eftersom de ger en fri utsikt och är lätta att underhålla. Men vilka är de andra fördelarna med glasräcken jämfört med träräcken? Låt oss ta en titt.

Styrka och hållbarhet

Glas är ett mycket starkare material än trä. Det är inte känsligt för röta eller insektsskador som trä är. Och medan starka vindar kan skada träräcken kan glasräcken stå emot vindar av orkanstyrka.

Estetik

Glasräcken ger ett elegant och modernt utseende som framhäver ditt hems skönhet. De släpper också in naturligt ljus, vilket gör att ditt vardagsrum känns ljust och luftigt.

Enkelt underhåll

Träräcken kräver regelbunden slipning, målning och färgning för att hålla dem snygga. Glasräcken kan däremot lätt rengöras med tvål och vatten.

Värde

Eftersom glasräcken är så tåliga håller de i många år utan att behöva underhållas. Det gör dem till en klok investering som ökar värdet på ditt hem.

Slutsats

Som du kan se finns det många fördelar med glasräcken jämfört med träräcken. Om du funderar på att köpa nya räcken till ditt hem, överväg att handla på Glasbolaget! Du kommer inte att bli besviken.

Mest lästa artiklar