EMAGASINET

Sök
Stäng denna sökruta.

Hur man planterar en vacker dahlia- och tulpanträdgård

Trädgårdsdekorationer samt vackra tulpaner och dahlior

Undrar du lite hur du enklast kan plantera en underbara dahlior och vackraste tulpanlökarna? Det krävs lite utförlig planering men du kan alltid planera inför kommande säsong. Genom detta kan du skapa en vacker trädgård full av dahlior och vackra tulpaner. Plantera därför gärna en vacker trädgård full av dahlior och tulpaner. Dessa blommor är det perfekta sättet att få lite färg på din trädgård.

Välj ut den bästa platsen i din trädgård

Välj en solig plats i trädgården som får minst sex timmars solljus per dag. Detta är viktigt eftersom dahlior och tulpaner behöver mycket sol för att trivas. När du har hittat den perfekta platsen är det dags att börja gräva.

Använd en spade eller spade för att gräva hål som är ungefär dubbelt så breda som lökarna du ska plantera. Se till att hålen ligger ungefär 10 cm mellan lökarna när du odlar tulpaner. När du odlar dahlior så är ett avstånd på 50 cm mellan knölarna att rekommendera. På så att blommorna får plats att växa. När du har grävt alla hål, är det äntligen dags att börja plantera.

För att plantera dina dahlior placerar du knölarna i hålet med den spetsiga änden uppåt. Fyll sedan hålet med jord och vattna väl. För att plantera dina tulpaner placerar du lökarna i hålet, även här med den spetsiga änden uppåt. Fyll sedan hålet med jord och vattna ordentligt.

När alla dina lökar är planterade lägger du på ett lager mulch runt varje lök. Detta hjälper till att hålla jorden fuktig och avskräcker ogräs från att slå rot. Njut av din vackra trädgård, det är en bedrift att hålla en trädgård blommande och levande. Passa på att njuta så mycket det bara går, låt det vara den största delen av ditt trädgårdsarbete.

Skapa bäst förutsättningar för ditt trädgårdsarbete

Att plantera en dahlia- och tulpanträdgård är ett utmärkt sätt att sätta färg på trädgården. Se bara till att välja en solig plats, gräva hål som är ungefär dubbelt så breda som dina lökar och knölar samt vattna väl efter planteringen. Glöm inte bort att lägga ett lager mulch runt varje lök för extra skydd mot ogräs och frostskador. Med bara lite ansträngning kan du få en vacker trädgård som håller hela säsongen med olika blomningar av både vackra tulpaner och dahlior.

Komplettera gärna din trädgård med några snygga trädgårdsdekorationer. Det finns trädgårdsdekorationer av många olika typer som exempelvis, trädgårdsklot som är av rostfritt stål eller mer åt det rostiga hållet, samt massor med andra mysiga dekorationer till trädgården. Inred och dekorera även utomhus med snygga trädgårdsdekorationer.

Mest lästa artiklar