EMAGASINET

Search
Close this search box.

Spendera mer tid utomhus och njuta av alla väder

Hoppa studsmatta och roligare cykel lekar med en bra barncykel

Genom att hoppa studsmatta eller cykla på en barncykel skapar väldigt enkla och roliga lekar. Att vara utomhus kräver inte mycket och att leka utomhus är väldigt bra för få hälsa. För både barn och vuxna gör det att vi kan andas mer fritt och att vi har mer utrymme att aktivera oss på.

Trädgårdsarbetet eller odlingarna, blir alltid mycket roligare om ett barn hanterar sin odling bredvid. Då gäller det att se till så att resultaten syna relativt fort eller i omgångar.

Det finns olika typer av trädgårdsredskap som skapar en förståelse för hur både djur och växter samarbetar. När du är utomhus så brukar det ofta leda till att det kommer roliga frågor som ibland kan vara svåra att direkt ha ett svar på.

Naturrutan som utmanar dina kunskaper om naturen

En rolig och pedagogisk lek är naturrutan, där du tillsammans med barnet väljer ut en kvadratmeter som ni kan utforska. Det går att rita av och lyfta på löv och stenar samt se vad som finns. Det brukar vara väldigt spännande för barnet men det är även nyttigt för vuxna att ibland ta sig och försöka förklara hur allt hänger ihop.

Glöm inte bort att bada vattenspridare och bada i den uppblåsbara poolen när det är varmt ute

Om ditt barn är som de flesta andra spenderar de förmodligen mycket tid utomhus under de varmare månaderna. Och finns det något bättre sätt att uppmuntra dem att njuta av utomhuslivet än med några roliga leksaker? Det finns oändliga möjligheter när det gäller leksaker för utomhusbruk, från gungor och studsmattor till vattenbord och sandlådor.

Gungor och rutschkanor engagerar och skapar roliga lekar

Gungor och rutschkanor är klassiker av en anledning. De är alltid en succé för barn, oavsett om de är två eller tolv år. Och det råder ingen brist på alternativ när det gäller gungor och rutschkanor. Oavsett om du letar efter något enkelt eller något genomarbetat kan du säkert hitta något som ditt barn kommer att älska. Se bara till att välja en som är lämplig för ditt barns ålder och förmåga.

Studsmattor är ett bra sätt för dig och ditt barn att gå från stillasittande till vardaglig och rolig motion

Studsmattor är ett annat bra alternativ för barn som gillar att vara utomhus. De är inte bara jätteroliga, utan också bra för att få lite motion. Se bara till att övervaka ditt barn när de använder studsmattan och se till att de använder den på rätt sätt och ta hjälp av instruktionsvideor på nätet.

Vattenbord för roliga nyfikna lekar om hur vatten fungerar

Vattenbord är perfekta för barn som älskar både vatten- och sandlek. De finns i alla former och storlekar, så du kan säkert hitta ett som passar perfekt för din trädgård. Dessutom kan de användas i både varmt och kallt väder. Lägg bara till lite sand eller snö, så kommer ditt barn att vara underhållet i flera timmar i sträck.

Oändliga möjligheter som skapar det bästa utomhuslekarna för barn

Det finns oändliga möjligheter när det gäller utomhusleksaker för barn. Men vilka är egentligaste det roligaste. Gungor och rutschkanor, studsmattor och vattenbord är alla bra val. Se bara till att välja en som är lämplig för ditt barns ålder och förmåga, och övervaka dem när de använder den. Med något av dessa alternativ kommer ditt barn garanterat att ha roligt och du kan få mer inspiration hos exempelvis temashoppen.se.

Mest lästa artiklar