EMAGASINET

Sök
Stäng denna sökruta.

Min samling av doftoljor och eteriska oljor

I takt med att intresset för doftoljor och eteriska oljor ökar, ökar också antalet återförsäljare som säljer dem. Eteriska oljor används oftast inom aromaterapi och i doftljus, men de har också många andra användningsområden. Jag har samlat på doftoljor och eteriska oljor i några år nu, och jag har samlat på mig en hel del. I det här blogginlägget ska jag dela med mig av några av mina favoritoljor och deras många användningsområden.

Lavendelolja

Lavendelolja är en av de mest populära eteriska oljorna på marknaden. Den har en mängd olika användningsområden, bland annat avslappning, stresslindring, ångestlindring, lindring av sömnlöshet och huvudvärk/migrän. Lavendelolja kan användas aromatiskt (i diffusorer eller inhaleras direkt från flaskan), lokalt (utspädd med en bärarolja) eller internt (i kapslar).

Tea Tree-olja

Tea tree-olja är en annan populär eterisk olja som har ett brett användningsområde, bland annat för hudvård, hårvård, rengöring och immunitet. Tea tree-olja kan användas lokalt (utspädd med en bärarolja) eller aromatiskt (i diffusorer eller inhaleras direkt från flaskan). Tea tree-olja bör inte användas internt.

Pepparmyntolja

Pepparmyntsolja används oftast för matsmältningsproblem som illamående, matsmältningsbesvär, gaser, uppblåsthet och kramper. Pepparmyntsolja kan användas aromatiskt (i diffusorer eller inhaleras direkt från flaskan), lokalt (utspädd med en bärarolja) eller internt (i kapslar). Pepparmyntsolja bör användas med försiktighet om du har gastroesofageal refluxsjukdom (GERD) eftersom den kan orsaka halsbränna.

Slutsats

Det finns så många olika typer av doftoljor och eteriska oljor på marknaden numera. Det kan vara överväldigande att försöka välja vilka man ska köpa, men valet var enkelt när jag besökte Sthlm Fragrance Supplier! Jag hoppas att det här blogginlägget har gett dig några idéer om vilka oljor du ska lägga till din samling. Tack för att du läste!

Mest lästa artiklar