EMAGASINET

Sök
Stäng denna sökruta.

Nyttan med arbetskläder

På många arbetsplatser är arbetskläder en självklarhet. Dem används av olika syften beroende på yrken men oftast handlar det om säkerhet.

Arbetsbyxor

Arbetsbyxor har funnits i århundraden, och de har förändrats väldigt lite under åren. De första arbetsbyxorna tillverkades i Skottland på 1800-talet. Arbetsbyxor är byxor som bärs av människor på jobbet. De har en lösare passform än vanliga byxor, och de har vanligtvis fickor på sidan för verktyg.

Varselkläder

Användning av varselkläder är ett effektivt sätt att öka säkerhetsmedvetenheten och förebygga olyckor. Det är ett bra sätt att främja säkerheten på arbetsplatsen.

Varselkläder används av många industrier och organisationer. De används i stor utsträckning inom konstruktion, avfallshantering, gruvdrift och andra farliga industrier där arbetarna måste vara medvetna om sin omgivning.

Användningen av varselkläder kan också ses i skolor där de används som en påminnelse om att barn inte ska korsa gatan när de ser en skolbuss med lamporna tända eller när de ser någon bära skyddsväst.

Arbetsskor

Arbetsskor är skor som bärs i arbetssyfte. De inkluderar vanligtvis säkerhetsdetaljer som stålhetta fram vid tårna eller gummisulor. De finns i en mängd olika storlekar, former och färger. De är ofta gjorda av syntetiska material som gummi eller läder. Vissa stilar är designade för specifika yrken och inkluderar funktioner som skydd mot skador.

Mest lästa artiklar