EMAGASINET

Search
Close this search box.

E-vätska till din E-cig – Vad behöver du?

För att kunna använda en ecigg behöver du E-vätska. Men med så många termer att hålla reda på – från e-juice, e-vätska, shortfill och longfill – kan det vara förvirrande att veta vad du egentligen behöver.

Vad är E-vätska?

E-vätska, eller e-juice, är en flytande blandning av propylenglykol (PG) och vegetabiliskt glycerin (VG), smakämnen och vid behov nikotin. E-vätska används i en e-cig även kallat vape, för att skapa ånga som användaren andas in. E-vätskans smaker kan variera från vanilj till frukt, mjukt till kraftfullt och allt däremellan.

E-vätska: Shortfill

Shortfill är när en flaska e-vätska inte fylls fullt ut. Denna överdimensionerade flaska med E-vätska gör att användaren kan tillsätta en nikotinshot för att skapa en e-juice med styrka efter eget val. Vissa ecig användare föredrar shortfill eftersom det ger en större mängd e-vätska i en flaska och kan vara mer kostnadseffektivt i det långa loppet om du vill vejpa mycket.

E-vätska: Longfill

Longfill är när en flaska är fylld ca 10ml av en 60ml flaska eller 5ml av en 30ml flaska med smakämnen som innebär att användaren måste tillsätta PG/VG samt nikotin om så önskas för att sedan blanda själv genom att skaka flaskan. Bestäm mängden PG och VG du själv vill ha. Högre andel VG ger mer ånga och en mjukare upplevelse medan en högre PG blandning ger mer smak och en starkare känsla i halsen. Prova dig fram för att hitta din egna favorit blandning.

Hur väljer jag rätt E-vätska?

En viktig faktor att överväga när du köper e-juice är smaken. Det finns ingen smak som fungerar för alla men du kan börja med något mjukt och enkelt som tobak eller mentol innan du testar utmanande smaker som Kaktus, Frukt eller Mango Lassi. Slutligen, var noga med att kolla din E-vätskas nikotinstyrka och PG / VG-komposition för att undvika obehagliga överraskningar.

Var kan jag köpa E-vätska?

Det är möjligt att hitta E-vätska i många fysiska vapebutiker, men de flesta vejpare köper e-juice online – inte bara på grund av billigare priser, utan också för att det kan vara svårt att hitta en fysisk butik som säljer de specifika smaker du letar efter . Se till att du köper e-vätska från en pålitlig återförsäljare som Ecigg Online de erbjuder e-vätskor och e-cigg från välkända tillverkare som håller hög standard på ingredienser och kvalitet.

Hur lagrar jag min E-vätska?

För att bibehålla kvaliteten och smaken på din E-vätska ska den förvaras på en sval, torr plats borta från direkt solljus. När det är möjligt ska E-vätska förvaras i en hållbar glasflaska med sluten kork. Det är också viktigt att inte utsätta E-vätska för höga temperaturer eller luftfuktighet över längre tid. Var noga med att märka upp din e-vätska med smak och styrka om du blandar själv och förvara alltid din e-vätska på en säker plats där barn och djur inte kan komma i kontakt med innehållet.

Sammanfattning

Att välja rätt E-vätska är en viktig faktor för en tillfredsställande vapeupplevelse. Genom att välja rätt smak, nikotinstyrka och komposition, kan du njuta av en vaping upplevelse som är bekväm för dig. Köp din E-vätska från en pålitlig återförsäljare och se till att förvara den på rätt ställe och lyckan och smaken kommer att vara med dig medan du vejpar i många år framöver.

Mest lästa artiklar