EMAGASINET

Search
Close this search box.

Fördelar med att använda KVM-switch

KVM switch och USB-C dockningsstation till dina USB-C kablar och enheter

En KVM switch är oftast en bra investering för ditt företag. Framförallt om dina anställda använder sin egna utrustning tillsammans med företagets. Genom att du kan styra flera datorer med ett enda tangentbord, en mus och en skärm kan en KVM switch hjälpa dig att spara tid och pengar.

Dessutom kan en KVM-switch också vara till hjälp för att minska mängden saker på skrivbordet. På så sätt kommer det vara enklare att rengöra. Om du letar efter ett sätt att förbättra ditt arbetsflöde kan du överväga att investera i en KVM switch och ett skärmstativ och monitorarmar.

KVM switchar, USB-C dockningsstationer och Thunderbolt-kablar

Det finns många olika namn som exempelvis KVM switchar och idag pratas det mycket om USB-C kablar och USB-C dockningsstationer. Du kommer även dyka på ord som Thunderbolt kablar, HDMI 2.1 eller Ultra High Speed HDMI eller OTG adapters.

Till detta finns det olika HDMI splitters, HDMI switchar och till och med HDMI audio extractor. Har du kort räckvidd på din Bluetooth idag så finns det Bluetooth förstärkare. Använder du analog utrustning så kan du behöva en Digital analog converter. Hos exempelvis Noerdic.se hittar du allt du behöver för att ansluta all din utrustning och när du behöver använda en Thunderbolt kabel, HDMI kabel, USB-C kabel eller en Displayport kabel för din monitoranslutning.

USB-C kablar och USB-C dockningsstationer

USB-C-kablar har många fördelar och med USB-C utrustning så kan du enklare ordna kabelanslutningen med en USB-C dockningsstation. Det finns många fördelar med USB-C såsom:

1. USB-C kablar är vändbara, så du kan inte sätta in dem på fel sätt.

2. De kan bära mer ström, vilket är bra för att ladda dina enheter.

3. USB-C kablar är tunnare och lättare än traditionella USB-kablar.

4. De är kompatibla med ett större antal enheter.

Om du letar efter en högkvalitativ USB-C-kabel ska du se till att kolla in utbudet från Nördic (noerdic.se). Deras kablar är tillverkade av hög kvalitét och i det breda utbudet hittar du rätt kabel till dina enheter enkelt.

Mest lästa artiklar