EMAGASINET

Search
Close this search box.

Hur du väljer de perfekta tennissträngarna för ditt racket

Naturligtvis är det viktigt att välja rätt tennisracket för din nivå och spelstil. Men vad inte alla tänker på är att strängarna på tennisracketen kan ha en enorm inverkan på dess egenskaper och framför allt ta ditt spel till en ny nivå.

När du väljer tennissträngar till din racket kan det vara bra att tänka på din spelstil, din nivå, hur ofta du strängar om ditt racket och även om du tidigare har haft problem med din arm/axel. Tennissträngar är tillverkade av olika material och har olika konstruktioner, vilket gör dem mer eller mindre skonsamma för dig som spelare

Låt oss dela upp de tre huvudkategorierna av tennissträngar så att du kan fatta ett välgrundat beslut nästa gång du är på marknaden för ett nytt set!

Nylonsträngar

Syntetiska strängar är ett bra allroundalternativ som ger hyfsad kraft och känsla samtidigt som de är mycket billigare än övriga alternativ. De är tillverkade av olika polymerer som nylon, polyester eller kevlar. De håller också längre än övriga alternativ, vilket innebär att du inte behöver stränga om ditt racket lika ofta. Den största nackdelen med syntetiska strängar är att de inte ger lika mycket kraft eller spinn som några av de andra alternativen på den här listan.

Multifilamentsträngar

Multifilamentsträngar liknar syntetiska tarmsträngar genom att de är tillverkade av polymerer som nylon eller polyester – förutom att det finns dussintals eller till och med hundratals individuella strängar av material som är tvinnade tillsammans för att bilda den slutliga strängen. Den här konstruktionen ger multifilamentsträngen en mjukare känsla än syntetisk samtidigt som den ger mer kraft och spinpotential. Multifilamentsträng är dock också dyrare än syntetisk och håller inte lika länge – vilket innebär att du måste stränga om ditt racket oftare. Dessutom kan multifilamentsträngen bli luddig med tiden, vilket minskar dess kraftpotential

Som du kan se finns det många faktorer att ta hänsyn till när du väljer ut den perfekta tennissträngen för din racket! Se till att tänka på din budget, hur ofta du vill stränga om ditt racket, vilken typ av känsla du letar efter och om du behöver extra kraft eller spinpotential. Med alla dessa faktorer i åtanke är vi övertygade om att du kommer att kunna hitta den perfekta strängen för ditt spel på House of Bontin!

Mest lästa artiklar