EMAGASINET

Sök
Stäng denna sökruta.

Hur man väljer rätt bänk för bänkpress: Vad man bör tänka på

Bänkpress är ett utmärkt sätt att bygga muskler och styrka. Men om du ska göra bänkpress hemma måste du ha rätt utrustning. I det här blogginlägget kommer vi att diskutera hur du väljer rätt bänk för dina behov. Vi kommer att ta upp de olika faktorer som du bör tänka på innan du gör ditt köp. Så oavsett om du är nybörjare eller en erfaren lyftare kan du läsa vidare för att få tips om hur du får den perfekta bänken till ditt hemmagym!

Den första faktorn som du måste tänka på när du väljer bänk är bredden. De flesta bänkar är antingen för breda eller för smala för de flesta människor. En genomsnittlig persons axlar är ungefär 18 tum breda, så du vill ha en träningsbänk som är minst lika bred. Annars kommer du att bli obekväm och ditt rörelseutbud kommer att begränsas.

En annan faktor att ta hänsyn till är bänkens höjd. Om du är lång kan du vilja ha en högre bänk så att du inte behöver böja dig lika mycket. Omvänt, om du är kort, kanske du vill ha en lägre bänk så att du lättare kan nå skivstången.

Slutligen bör du tänka på bänkens material. Det finns tre huvudtyper: trä, metall, och plast. Var och en har sina egna fördelar och nackdelar. Trä är till exempel det mest prisvärda alternativet, men det är också det tyngsta. Metall är dyrare men också mer hållbart. Plast är lättast men också minst bekvämt.

Så där har du det! Det här är bara några saker att tänka på när du väljer en bänk till ditt hemmagym. Håll dessa faktorer i åtanke så kommer du garanterat att hitta den perfekta bänken för dina behov! Du hittar ett stort utbud av bänkar och skivstänger på Viktskivan.se.

Mest lästa artiklar