EMAGASINET

Sök
Stäng denna sökruta.

Mateus porslin & dess historia

I världen av handmålat porslin är Mateus ett känt namn. Allt började med en enda gul tallrik som Teresa Mateus Lundahl formgav 1993. Den tallriken fångade NK:s uppmärksamhet, som bestämde sig för att köpa den direkt – och resten är historia, som man säger. I dag har Mateus vuxit till ett internationellt företag som tillverkar över 700 unika föremål och säljer delar över hela världen. Låt oss ta en närmare titt på hur denna extraordinära historia utvecklades. 

De tidiga åren 

Det dröjde inte länge efter att Teresa Mateus Lundahls gula tallrik debuterade att andra återförsäljare började uppmärksamma den. Inom kort dök hennes design upp överallt från London till Paris och Tokyo. Snart nog hade hon etablerat sig som en av Europas mest älskade keramikkonstnärer och blev till och med inbjuden att designa specialbeställda verk för privata kunder som exempelvis kungligheter. När nyheten om hennes arbete spreds över hela världen började fler människor köpa hennes verk och Mateus porslin växte snabbt i storlek och popularitet. 

Mateus har kommit långt sedan sin ödmjuka start 1993 – och vi tycker att det är ganska fantastiskt! Från en enda gul tallrik till hundratals unika föremål som säljs över hela världen visar denna inspirerande historia hur långt passion och hårt arbete kan föra dig om du tror på dig själv och inte ger upp. Så varför inte göra ditt hem extra speciellt med en (eller två!) unika föremål från Mateus? Vi vet att du inte kommer att bli besviken!

Mest lästa artiklar