EMAGASINET

Sök
Stäng denna sökruta.

Utomhuslek bidrar till bättre hälsa för barn

Forskning har visat ett tydligt samband mellan barns hälsa och hur ofta de leker utomhus. Det är viktigt att barn får möjlighet att ta sig an fysiska och psykiska utmaningar på ett roligt sätt. En specifik hälsoeffekt som utomhusträning ger är att det stärker immunförsvaret. Barn behöver kontakt med naturen för att öka sin motståndskraft mot till exempel allergier. Solen är också en fördelaktig hälsofaktor eftersom den är viktig för D-vitaminnivåerna. Särskilt i Sverige är det viktigt att ta vara på solen och att vara utomhus, gärna en stund varje dag.

Ta hjälp av uteleksaker

Att få ut barnen kan ibland vara svårt. Nuförtiden vill barn gärna sitta framför datorer, ipads eller TV-apparater, vilket gör det extra svårt att lyckas få med dem ut. Något som ofta hjälper är varmare väder och tillgången till några leksaker utomhus för att starta aktiviteten. Utomhusleksaker finner du hos LekUte.

En populär utomhusaktivitet bland barn är att hoppa studsmatta. Detta är något som de flesta barn uppskattar och tycker är roligt, oavsett ålder. Fotbollsmål kan också bli populärt att ha hemma på trädgården. Det ger barnet möjlighet att skjuta på mål ensam, med kompisar eller utmana familjen!

Mest lästa artiklar