EMAGASINET

Sök
Stäng denna sökruta.

Varför utgående samtal är det bästa sättet att genomföra kundundersökningar

Om du vill få ärlig feedback om ditt företag finns det inget bättre sätt att göra det än genom kundundersökningar. Och när det gäller att genomföra kundundersökningar är utgående samtal den överlägset bästa metoden. Här är anledningen till detta.

För det första ger telefonundersökningar dig möjlighet att nå ut till ett stort antal människor på relativt kort tid. Detta är viktigt eftersom ju fler svar du kan få, desto mer exakta blir dina undersökningsresultat.

För det andra kan du med hjälp av utgående samtal rikta dina undersökningar till specifika demografiska grupper. Om du till exempel bara vill undersöka kunder som har köpt en viss produkt eller tjänst från dig, är det lätt att göra det med hjälp av utgående samtal.

Slutligen ger telefonundersökningar dig möjlighet att tala direkt med dina kunder och få deras feedback i realtid. Detta är värdefullt eftersom det ger dig möjlighet att klargöra eventuella frågor eller funderingar som de kan ha om din verksamhet.

Att genomföra kundundersökningar är en viktig del av att driva ett framgångsrikt företag. Och när det gäller kundundersökningar är utgående samtal det bästa sättet att gå tillväga.

Hur utgående samtal fungerar

Outbound calling är en typ av telemarketing där företag ringer utgående samtal till potentiella eller befintliga kunder. Syftet med utgående samtal kan variera, men det används ofta för försäljning, tidsbokning eller för att genomföra kundundersökningar, som vi diskuterar i dag.

Utåtriktade samtal har flera fördelar jämfört med andra typer av marknadsföringstekniker. För det första är det mycket effektivt – företag som använder sig av kampanjer med utgående samtal får en genomsnittlig avkastning på investeringen på 13:1. Dessutom kan du genom utgående samtal anpassa dina meddelanden och skräddarsy dem specifikt för din målgrupp. Slutligen kan man med utgående samtal nå ett stort antal människor på kort tid – något som helt enkelt inte är möjligt med andra marknadsföringskanaler som e-post eller sociala medier.

Slutsats

Det finns inget sätt att komma runt det: Kundundersökningar är en viktig del av att driva ett framgångsrikt företag – det finns inget sätt att komma runt det. Men när det gäller att genomföra kundundersökningar är utgående samtal den bästa tillgängliga metoden. Den är snabb, effektiv och viktigast av allt, den ger resultat. Om du letar efter ett effektivt sätt att genomföra kundundersökningar kan du inte leta längre än till en svarstjänst från AnswerOnline.

Mest lästa artiklar