EMAGASINET

Sök
Stäng denna sökruta.

Den nya populära hobbyn!

Virkning har funnits i århundraden, men den dog ut i takt med att samhället utvecklades. Nu gör virkningen comeback och blir alltmer populär som en rolig hobby. Allt du behöver för att komma igång är lite virkgarn och några sytillbehör, som du kan hitta i de flesta tygbutiker. I det här blogginlägget introducerar vi dig till grunderna i virkning så att du kan komma igång med din nya hobby redan idag!

Historia

Virkning är en process där man skapar tyg av garn eller tråd med hjälp av en nål med en liten krok i änden. Ordet ”virkning” kommer från det gamla franska ordet ”croche” som betyder ”krok” Virkning blev först populär i Europa under 1500-talet, och den blev särskilt populär på Irland och i Skottland. På 1800-talet användes virkning för att tillverka dukar, dukar, sängöverkast, sjalar, handväskor, babykläder och andra föremål.

Hur man virkar

Att virka är inte så svårt som det ser ut. För att komma igång behöver du några grundläggande förnödenheter som garn, en virknål och en sax. När du har dina förnödenheter är du redo att börja virka! Här är några grundläggande instruktioner som hjälper dig att komma igång:

  1. Gör en knut på garnet och sätt det på din virknål.
  2. Håll slipknuten med vänster hand och virknålen med höger hand. Sätt nålen i öglan och dra garnet genom öglan (du ska nu ha två öglor på nålen)
  3. Lägg garnet runt virknålen och dra det genom båda öglorna på nålen (du ska nu ha en öglan på nålen). Grattis, du har just gjort din första kedjestygn!
  4. Om du vill göra fler kedjestygn upprepar du steg 3 tills du har uppnått önskad längd
  5. För att avsluta kedjan klipper du av garnet så att du får en svans på cirka 15 cm och drar svansen genom den sista öglan på nålen. Grattis, du har just avslutat ditt första virkade projekt!

Slutsats

Du kan lära dig att virka med lite övning. I det här blogginlägget har vi introducerat dig till grunderna i virkning så att du kan komma igång med din nya hobby redan idag! Allt du behöver är garn, en virknål och en sax – allt detta kan du hitta i en tygbutik. Med lite övning kommer du att virka som ett proffs på nolltid!

Mest lästa artiklar