EMAGASINET

Sök
Stäng denna sökruta.

Vad innebär en entreprenadbesiktning

Entreprenadbesiktning i Stockholm och överlåtelsebesiktning i Eskilstuna

Så här utför du entreprenadbesiktning i Stockholm, om du tagit in entreprenörer för bygge eller renoveringar. Har du anlitat en entreprenör för att renovera på dina fastigheter i Stockholm? Då fungerar en entreprenadbesiktning i Stockholm med samma funktion som överlåtelsebesiktning i Eskilstuna eller en slutbesiktning i Västerås. Dessa använder väl beprövade metoder för att säkerhetsställa att huset, att entreprenaden har skett enligt uppsatta villkor, eller för att påvisa fel.

Det finns nämligen vissa likheter mellan en entreprenadbesiktning, som när en villaägare utför en överlåtesebesiktning vid husköp. Det som gör dessa moment lite liknande är att det ger en status på hur väl entreprenaden är gjord. Det indikerar också om det krävs vidare åtgärder från säljaren eller entreprenören

Överlåtelsebesiktning när du vill sälja ditt hus i Eskilstuna

Som husägare vill du se till att ditt hus är i toppskick. När allt kommer omkring är ditt hem en av dina mest värdefulla tillgångar. Det är därför viktigt att inför en husförsäljning se till så att du har kontroll på husets nuvarande skick inför försäljning.

Du kan göra detta med en husbesiktning i Eskilstuna, som ger dig en inledande indikation på husets skick. Detta är vanligast inför en försäljning av ditt hus där det oftast även sker en överlåtelsebesiktning. Du kan enkelt besiktiga din villa i Eskilstuna med hjälp av exempelvis besiktningsbyran.se

Så här utförs en överlåtelsebesiktning

De flesta människor tänker bara på att låta besiktiga sina hem när de köper eller säljer en fastighet. Men visste du att det faktiskt är en bra idé att låta inspektera ditt hem mer regelbundet? Precis som din bil behöver ditt hem regelbundet underhåll för att hålla sig i gott skick. Husbesiktningar är viktiga av flera skäl.

4 anledningar att besiktiga huset med husbesiktning

 1. För att identifiera potentiella problem i ett tidigt skede.
  En av de viktigaste anledningarna till varför du bör låta inspektera ditt hem regelbundet är för att identifiera potentiella problem tidigt. Genom att fånga problemen tidigt kan du undvika kostsamma reparationer längre fram. Om inspektören till exempel upptäcker att ditt tak börjar visa tecken på slitage kan du få det reparerat innan det blir ett större problem. Att vänta för länge med att åtgärda små problem kan leda till större skador som blir mycket dyrare att åtgärda.
 2. För att hålla dig uppdaterad om underhåll och reparationer.
  En annan anledning till att bostadsinspektioner är så viktiga är att de hjälper dig att hålla dig uppdaterad om underhåll och reparationer. Din inspektör kommer att informera dig om alla områden i ditt hem som behöver repareras eller bytas ut. De kommer också att informera dig om områden i ditt hem som kräver särskild uppmärksamhet eller underhåll. Om du till exempel har ett äldre hus kan inspektören rekommendera att ledningarna kontrolleras regelbundet.
 3. För att hålla ditt hem säkrare.
  Din familjs säkerhet är alltid vår högsta prioritet. Ett av de sätt vi hjälper till att hålla familjerna säkra är genom att identifiera potentiella säkerhetsrisker under våra inspektioner. Vi informerar dig om alla områden i ditt hem som kan utgöra en fara för din familj så att du kan vidta åtgärder för att åtgärda problemet direkt.
 4. Du kan spara pengar över tid, genom att hitta potentiella fel i fastigheten.
  Husbesiktningar kan faktiskt spara pengar i längden. Genom att upptäcka problem tidigt och följa upp rutinunderhållet kan du undvika kostsamma reparationer i framtiden. Du kanske till och med kan få rabatt på din hemförsäkring om du låter inspektera ditt hem mer regelbundet.

  Om du är som de flesta tänker du förmodligen bara på att låta besiktiga din villa alternativt hus, när du köper, eller säljer en fastighet. Men visste du att det faktiskt är en bra idé att utföra en husbesiktning av ditt hem regelbundet. Precis som din bil behöver ditt hem regelbundet underhåll för att hålla sig i gott skick.

Mest lästa artiklar